Havalı Tabanca Nedir? | Havalı Tabanca Fiyatları ve Çeşitleri

havali tabanca
Havalı Tabanca Modeli
Havanın sıkıştırılmasından elde edilen güç ile saçma ya da diğer adıyla pellet atan silah türü havalı tabanca olarak adlandırılır. Havalı tabancalar havalı pistonlu, yaylı ya da karbondioksit tüple çalışabilir. Atılan peletin hızına göre karşılaştırma yapacak olursak yaylı tabancalar karbondioksit tüplü olanlara göre daha yavaş atış hızına sahiptir. Bu silahların kanuni bir yükümlülüğü yoktur. Atış sporları ya da doğa sporları ile ilgilenen her kesimden insan bu silahları kullanmayı tercih edebilmektedir.
Hobi olarak kullanmanın dışında tarım işi ile uğraşan çiftçilerin, çiftliklerini koruma ve yabani hayvanlarla mücadele amaçlı da kullanılabilmektedir. Havalı tabancalar havalı tüfekler kadar popüler olmasa da her geçen gün bilinirliği artmaktadır. Bir çoğumuz defalarca havalı tüfek kullanımına rastlamışızdır ancak havalı tabanca söz konusu olduğunda bu oran azalmaktadır. Diğer yandan kullanım alanları her geçen gün artmaktadır.

Havalı Tabancalar: Kullanım Alanları

alti patlar havali tabanca


Atış alanları yani atış poligonları dışında yerleşim alanı olmayan alanlarda kullanılabilir. Bu silahı ruhsat olmadan kullanabilirsiniz ancak havalı silah için satın aldığınız yerden alacağınız faturayı saklamanız gerekir. Diğer yandan havalı silahlar avcılık amaçlı kullanılamaz. Bununla ilgili 4915 sayılı Kara Avcılığı kanunu bulunmaktadır. Havalı tabancalar dışında diğer havalı silah çeşitleri de avcılıkta kullanılamaz. Kullanılması durumunda idari para cezası uygulanmaktadır. Son olarak bu silahı taşırken silahın yanında faturasını taşımayı unutmamanız gerekir ve silahın içi boş olması gerekir.

Havalı Silah Çeşitleri

kwc marka havali tabanca
Alternatif Havalı Tabanca

Havalı silah çeşitleri oldukça fazladır. Bu çeşitlerden bir kaçına örnek vermek gerekirse; pnomatik havalı silahlar, karbondioksit tüplü havalı silahlar gibi çeşitleri sayabiliriz. Çeşitleri kadar markalarda oldukça farklılık göstermektedir. Havalı tabancalar ekipman ile desteklenebilir. Bu ekipmanlar ile mermi hızı çok daha üst seviyelere çıkartılabilir. Havalı silah ekipmanları hakkında internet üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Diğer yandan ilerleyen zamanlarda bu ekipmanlara bizler de değineceğiz. Bizi takipte kalın.

Havalı Tabanca Fiyatları

havali silah
Havalı Silah Modeli
Son olarak havalı tabanca fiyatları hakkında bilgi vermek istiyorum. Daha önce değindiğimiz üzere birçok çeşidi mevcuttur. Bu sebeple fiyatlar da oldukça değişkendir. Cinsine ve markasına göre havalı tabanca fiyatları değişir. En düşük olarak 2018 yılı itibariyle 300 TL gibi bir rakamı gözden çıkarmanız gerekir. Diğer yandan fiyatlar 1000 TL ye kadar çıkabilir. Bu silahların yanında alacağınız pellet ya da karbondioksit tüp gibi diğer ekipmanlarda 25 TL ile 100 TL arasında değişen fiyatlara sahiptir.

Konumuz sizler için umarım faydalı olmuştur. Havalı tabanca hakkında daha geniş bilgilere ilerleyen yazılarımızda değineceğiz. Görüşmek üzere.

Comments