Havalı Tabanca Hakkında Bilinmesi Gerekenler | Özet Liste

Tabanca modellerinden olan havalı tabanca hakkında bilgi vermek gerekirse; sıkıştırılmış hava kullanarak saçma fırlatan tabanca çeşididir. Havali tabanca iki farklı prensibe göre çalışır. Bu prensipler yay sistemi ya da karbondioksit tüp sistemidir. Karbondioksit tüplü havalı tabancalar yaylı sisteme göre daha hızlı atış gücü sağlan. En güçlü havalı tabanca ya da en iyi havalı tabanca konusunda araştırma yaptığınızda karbondioksit tüplü olan modelleri görürsünüz.


havali tabanca


Başlangıç olarak "havalı tabanca nedir?" sorusunu cevapladık. Bu silahı kullanırken bazı ek gereksinimlere ihtiyaç duyacağınızı belirtmek isteriz ve bu ek gereksinimlerine gelecek olursak havalı tabanca tüpü olmadan bu silahı kullanamayacağınızı unutmayın. Aynı zamanda havalı tabanca mermisi de temin etmeniz gerekir.

Peki havalı tabanca taşımak suç mu?

Bu silahlar şehir içi kullanım için pek uygun değildir. Genellikle yerleşim bulunmayan yerlerde kullanılır. Ayrıca yerleşim alanı dışında bulanan avlanma alanları ve toplantı alanlarında da kullanımı yasaktır. Havalı tabanca ruhsat gerekmeksizin taşınabilir ancak yanınıza silahın faturasını bulundurmanız gerekir ve ayrıca içinin boş olması gereklidir. Böylece "havalı tabancı taşımak yasak mı ya da ruhsat gerektirir mi?" sorularınızı cevapladığımızı umuyoruz.

Havalı Tabanca Fiyatları

havalı tabanca

Havalı tabanca fiyatları oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir çünkü barındırdığı ek özelliklere göre ya da markaya göre fiyat değişmektedir. En popüler markalara değinecek olarak zoraki, hatsan, ekol, kwc ve gamo havalı tabanca markalarını sayabiliriz.

En iyi havalı tabanca hangisi olduğuna dair bu yazımızda bilgilendirme yapmayacağız. Bu makale "havalı tabanca tavsiye" yazısı değildir ancak önümüzdeki yazılarda her markaya detaylı olarak değineceğiz. Bizi takip etmeye devam edin.

Sözü daha fazla uzatmadan havalı tabanca fiyatları hakkında bilgi vermek gerekirse 2018 yılı itibariyle havalı tabanca fiyatları 200-250 lira gibi fiyatlardan başlayarak 1000 lira üzerine kadar çıkabilmektedir. Ucuz havalı tabanca almak için güvenilir olmayan sahibinden havalı tabanca gibi ilanlara yönelmeyin. Bu silahları temin ederken satan yerin ruhsat sahibi olması gerektiğini unutmayın.

Fiyatlar hakkında daha güncel bilgiler için internet üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Kolay Av sitesi bu konuda size verebileceğim tavsiyeler arasında.

Havalı Tabanca Satışı

havalı tabanca fiyatları

Satışlar genellikle av malzemesi ve ekipmanlarının satıldığı yerlerden olmaktadır. Bu bayilerden gereken diğer ekipmanları da temin edebilirsiniz. Son yıllarda artan internet alış verişi sayesinde bu silahların en iyi olanlarını en uygun fiyatlara alabilirsiniz ve ayrıca modeller arasında karşılaştırma yaparak size en uygun olan modeli seçebilirsiniz.
Son olarak bir kaç soruya cevap vermem gerekirse;

2.el havalı tabanca almak doğru mu?

Hayır değil. Size bu silahı satan kişi, ne garanti sunabilir ne de yasal bir işlem gerçekleştirebilir. Söz konusu silah olduğu için ruhsat sahibi işletmeleri tercih etmenizi öneririm.

Havalı tabanca insana zarar verir mi?

Elbette. Sonuçta bu bir silah ve gerçek silahlar kadar olmasa da havalı tabancalar da insana zarar verebilir. Kaldı ki kurusıkı tabanca bile yakın mesafeden insana zarar verebilir.
Önümüzdeki yazılarda konu hakkında biraz daha detaya inerek "havalı tabanca tüpü nasıl doldurulur?" gibi konuları ele alacağız.

Comments